Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-08-2012 15:28:32
Geldzaken & Recht

Mijn spaargeld

Volgens de wettelijke regeling (dus zonder testament) zijn jouw erfgenamen: je ouders en je broers en zusters. allen in gelijke delen.

wil je dat niet, dan moet je een testament laten maken bij een notaris. je kan daar ook gelijk in opnemen - dat als je alles aan moeder na wilt laten en deze overlijdt eerder dan jij - wie er daarna erfgenaam wordt (eindigend met het leger des heils of het dierenasiel, als je perse niet wil dat vader erft). anders wordt het weer verdeeld volgens de wettelijke regels: vader en broer en zussen.

voordat je een notaris kiest, doe aan prijsvergelijking. daar kunnen behoorlijke verschillen in zitten en zorg dat je de all-in prijs opgegeven krijgt.

vladja