Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 19-08-2012 11:02:00
Geldzaken & Recht

Consuwijzer

[quote=tdehond schreef op zondag 19 aug 2012, 10:39]
dus: zet een waardevolle bijdrage neer als iets gevraagd wordt waarvan u denkt dat vraagsteller iets aan heeft.
dat is niet altijd mogelijk, dus dat het probleem altijd in het voordeel van de ts opgelost kan worden.


[quote=tdehond schreef op zondag 19 aug 2012, 10:39]dan zal blijken of uw bijdrage wel leidt tot oplossing van een probleem.
dat is een verkeerde instelling.
iemand komt met een vraag of een probleem, en dan is mijn doelstelling om een zo juist mogelijk antwoord te geven (al is dat soms helaas in het nadeel van de betreffend persoon).

het gaat er niet om, om de regels dermate om te draaien en te manipuleren om het probleem in het voordeel van de ts op te lossen, maar kijken of, hoe en waar de ts volgens de regeltjes van de wetgeving recht op heeft. en als het volgens de regels niet in het voordeel van de ts opgelost kan worden, zeg ik dat gewoon.
en ik ga niet op consuwijzer kijken of, hoe en waar de ts recht op heeft, maar ik beperk mij tot de wetboeken zelf, de europese richtlijn zelf (als dat nodig is) en de publicaties van de tweede kamer. dat zijn de enige bronnen waar wel rechten ontleent mogen en kunnen worden en die teksten zijn zeker juist.
en als consuwijzer dat tegenspreekt, zijn die teksten van consuwijzer onjuist.

ik ben niet de enige die dit aangeeft. ook diverse juristen en politici geven dat aan. zij hebben diverse klachten bij consuwijzer neergelegd omtrent de onjuistheid van de teksten en consuwijzer verzocht om de teksten aan te passen.
dat verdommen ze.