Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-08-2012 09:01:11
Geldzaken & Recht

Koophuis verwaarloosd

Vladja schreef op maandag 20 aug 2012, 17:00: naitsoezn schreef op maandag 20 aug 2012, 16:54: de sleutel ligt toch echt bij de gemeente, want die moet zorgen dat een woning onderhouden wordt. hoe weet je trouwens of er nog een hypotheek op rust, misschien is de woning wel afbetaald?

waar staat die verplichting in de wet?????

een gemeente kan pas wat als het gebouw een gevaar gaat opleveren, onbewoonbaar is, op instorten staat etc.

vladja


zucht, la diva is weer op oorlogspad. mevrouw weet het allemaal niet beter, want het heeft immers zelf ook geen oplossing, maar anderen afkraken kan ze als de beste.

even een snelle zoektocht levert al minimaal twee gemeentelijke websites, die zelf zeggen dat het een gemeentelijke verantwoording is om te handhaven wanneer eigenaren hun huis niet onderhouden, bijvoorbeeld:

een eigenaar is verplicht zijn huis te onderhouden
de woningwet legt huiseigenaren en gemeenten verplichtingen op.
een eigenaar is onder andere verplicht zijn pand te onderhouden. de gemeente moet toezicht houden op naleving van deze verplichting om de kwaliteit van de woningen in de stad op peil te houden.

bron: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=208808">gemeente utrecht.


woningen en woonwagens moeten voldoen aan minimale eisen van woonkwaliteit. de woningwet bepaalt (via het bouwbesluit) welke kwaliteiten dat zijn. het gaat hierbij om minimale eisen ten aanzien van de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid. hierbij maakt het bouwbesluit onderscheid tussen nieuwe en bestaande woningen en woonwagens. deze eisen gelden voor alle gebouwen en bouwwerken. elke eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de bouwkundige kwaliteit van het gebouw of bouwwerk. de staat van onderhoud of de hoedanigheid van zo'n gebouw of bouwwerk mogen niet in strijd komen met de minimale eisen die de woningwet (via het bouwbesluit) daaraan stelt.wanneer een eigenaar in gebreke blijft kan en mag de gemeente de eigenaar dwingen om aanwezige gebreken te (laten) herstellen.

bron: http://www.dordrecht.nl/pls/idad/!mozegemantwoord.productpagina?f_pagina=622">gemeente dordrecht

aangezien ts niet schrijft in welke gemeente deze huizen staan, vind ik het een goede extrapolatie om te stellen dat ts bij zijn eigen gemeente moet zijn voor de handhaving. als je het beter weet, hoort ts ongetwijfeld hoe en wat, ipv anderen te corrigeren zonder zelf iets bij te dragen.