Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

abarth
abarth - 27-08-2012 16:37:55
Geldzaken & Recht

Aanbetalingen

[quote=ikbenik schreef op maandag 27 aug 2012, 16:29]
het komt helaas zeer vaak voor dat consumenten veel bestellen en nooit betalen. de ondernemers moeten dan zeer veel moeite doen om de mensen aan het betalen te krijgen.

dat mensen laks zijn met betalen (sommige vinden het normaal om na de derde aanmaning van de verkopende partij of zelfs na een paar aanmaningen van het incassobureau pas te gaan betalen) hoeft de ondernemer daar niet de dupe van te zijn.

ikbenik,
het gaat mij hier om aanbetalingen natuurlijk.
je dient wel te betalen bij levering. dus veel bestellen en op rekening kopen hoeft de ondernemer ook niet te accepteren. doet hij dit wel dan is dit op basis van zijn vertrouwen in de consument en dus ook zijn risico.


[quote=ikbenik schreef op maandag 27 aug 2012, 16:29]dat veel webshops daardoor 100% aanbetaling eisen is dan ook weer begrijpelijk.

ook mee eens want anders wordt er ook op rekening gekocht en dat doe je niet bij onbekenden.
bij webshops heb je als consument daarintegen weer andere voordelen die je bij een gewone winkel niet hebt.