Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-09-2012 13:52:07
Geldzaken & Recht

Privacy

Cococat schreef op maandag 17 sep 2012, 15:20: ik vind het ook terecht.
er wordt nou eenmaal veel gefraudeerd met bijstand en uitkeringen.
misschien ziet de gemeente het ook wel als een goeie aanmoediging om aan het werk te gaan, geen inbreuk meer op je financien.

ik heb geen bijstand het gaat om regelgeving van instanties zoals u vrijstelling voor ontreinigensheffing waar iedere minima recht op heeft zelf mensen met een eigen huis. dat deze instanties toegang hebben tot de belasting gegevens dus alles wat je verdiend, krijgt en bedragen boven de 10000 euro worden hierin vermeld. als je bankafschrift geeft staat daar bij en afschrijvingen bedragen op. daaraan kan een instantie zien wat er op de bank binnenkomt en uitgaat. mensen die willen frauderen doen dit in contanten en niet via bank overschrijvingen, omdat de instantie dit direct kan zien aan saldo informatie wat er binnen komt. vroeger was het zo dat je alleen inzagen moest geven op wat er binnenkomt aan geld maar niet wat eruit gaat aan geld. bovendien worden de formulieren hier zo ondoorzichtig door.

veel mensen zoals ik met een minima laten daarom de aanvraag maar zitten omdat wij vinden dat iemand het wat aangaat waar ik mijn geld aan uitgeeft. ik noem het in breuk om mijn leven. de volgende stap is dat men gaat bepalen waar je geld aan mag uit geven.