Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-09-2012 13:17:43
Huishouden & Energie

Hoe te handelen, eerste dubbelglas erin of eerst kozijenen repareren

Winterman schreef op vrijdag 21 sep 2012, 12:44: zou ik niet zonder meer van uit gaan. normaal worden die glaslatten slechts in de grondverf gezet.

je zal nu enkel glas hebben. dat zit dus vast met stopverf. die stopverf moet weggehaald worden en je kozijnen worden afgekrabd. waarschijnlijk heb je binnnen nog van die leuke watergootjes. die moeten ook verwijderd worden en dat levert dus binnen beschadigingen op.

na plaatsen van dubbelglas moet je zowel binnen als buiten je kozijnen opnieuw schilderen. daar ontkom je niet aan, dus je moet er ook goed opletten wat er dan in die offertes staat.

1,5x schilderen bijvoorbeeld betekent grondverf en 1 laagje verf.

ook moet je na het plaatsen van de glaslatten de kieren dichtkitten voordat je gaat schilderen. vraag is of dat dus allemaal wel in de offerte komt. dit kan ook prijsverschillen verklaren.

ik heb inderdaad nu enkel glas. ik durf niet te zeggen hoe dat vast zit. in ieder geval niet heel stevig. ze zijn al een aantal keren gebarsten en toen is er iemand geweest die heeft ze eruit gehaald en daarna met kit vastgezet. (denk dat het kit was) watergootjes heb ik volgens mij niet. ik ga de offertes er nog eens op nalezen, misschien verklaart dat het prijsverschil.

daarnaast weet ik ook niet of diegene die komt herstellen/schilderen naast het plaasten van het dubbel glas dit wel allemaal doet. we kregen alleen een offerte van het glas + eventuele plaatsen van de roosters.