Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

m.
m.vangerven - 28-01-2013 13:55:53
Geldzaken & Recht

Aow gat

Hallo,

ik zit nu met hetzelfde probleem, ben 23 jan. 65 jaar geworden, dat betekend in de praktijk dat ik eind maart pas mijn volledige aow en pensioen krijg.
vanaf dec.2012 t/m maart dus weinig tot geen inkomen.
in januari kreeg ik gelukkig nog iets van 500 euro aan pensioen ,in febr. krijg ik zomaar 250 euro meer, want dan krijg ik 5 dagen aow bij mijn pensioen.....( van 23 febr. t/m/ 28 febr.)
alles bij elkaar is het dus niet 1 maand later aow maar hoe later je jarig bent in de maand,hoe meer je moet overbruggen. minstens 2,5 maand a 3 maanden zit je zonder aow. de regel vanuit de regering is ook niet om over naar huis te schrijven, want dat gaat over een lening van ongeveer 600 euro, die dan in de 6 opvolgende maanden weer terug betaald ,moet gaan worden a 100 euro per maand.
als ik jouw was, zou ik de nog komende maanden tot aug. maar zeer zuinig aan dioen en proberen zoveel mogelijk opzij te zetten voor de maanden aug. en sept. want iets anders weet ik ook niet.
sterkte.