Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pietro1948 - 28-01-2013 15:43:08
Geldzaken & Recht

Aow gat

Ik ben bang dat het aow-gat niet te repareren valt. zelf zit ik in een vergelijkbare situatie. vanaf 1 januatri krijg ik netto € 135,00 per maand minder prepensioen. dit is inclusief een hogere inhouding voor de zvw (zorgverzekeringswet). dus niet alleen het eigen risico is opgehoogd tot € 350,00 maar de premie die van je salaris of uitkering gaat is ook weer eens stiekum verhoogd. samen met mijn vrouw betaal ik nu al € 550,00 p/mnd aan zorgpremie.
15 maart word ik 65 jaar, dus aow krijg ik pas vanaf 15 april. het prepensioen stopt per 1 maart. mijn vrouw wordt 28 oktober 65 jaar. zij krijgt pas vanaf 28 november aow. dat betekent in 2013 een aow-gat van een kleine € 2.500,00 vóór ons twee samen. dat houdt in dat we flink interen op onze (bescheiden) spaarcentjes. een vakantie e.d. hebben we voor dit jaar maar alvast geschrapt.
den haag is bedankt. dit is.pure diefstal. en dat na 45 jaar dienstverband. ik zal daar aan denken bij de volgende verkiezingen