Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 29-01-2013 11:57:49
Geldzaken & Recht

Aow gat

De laatste reacties geven al aan dat velen moeten lijden onder een beleid dat niet kan zijn bedoeld om eerlijk te zijn. oorzaken die hebben geleid tot deze crisis zijn inmiddels zo ongeveer vergeten. als opvoeder leerden we dat kinderen die stout waren zo snel mogelijk moesten worden gestraft, opdat ze begrepen wat goed en kwaad was en vooral: het verschil ertussen.

de veroorzakers van deze crisis kregen never, nooit te horen wat ze fout deden. banken werden overeind gehouden, bonussen gewoon doorbetaald. beleggers die namens ons teveel risico namen en wij die te horen kregen dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt.

de fouten van de crisisveroorzakers moeten nu worden bezuurd door de slachtoffers zelf. moeten we al pensioen inleveren, meer pensioenpremie betalen en zou het daarbij blijven, dan was het heel misschien nog wel te doen. maar alle voorzieningen moeten op de schop. alles dat onderdeel was van wat we onze welverdiende welvaart noemden gaat naar de filistijnen. uiteindelijk blijft niemand gespaard.... op de schuldigen na. kijk eens wie er met een huisje op de bahama's wonen of in het belastingparadijs waarvoor wij nog nooit een gunstige aanbieding ontvingen en derhalve nog niet kennen.

de huur gaat omhoog, de hypotheekrenteaftrek omlaag. de eigen bijdrage voor de ziektekosten omhoog, het aantal voorzieningen in de basisverzekering omlaag. de btw gaat omhoog, je pensioen omlaag. je bijdrage voor zorg in het verpleeghuis omhoog, je gespaarde geld in omvang omlaag. we zien dus een omgekeerde weg, van welvaart tot ondergang.

helaas ook: de zorgen omhoog en de actiebereidheid omlaag. of niet? hoe erg moet het eigenlijk nog worden? zijn we dan schapen die ons willoos naar de slachtbank laten leiden?

laten we niet hier elkaar bestrijden met argumenten die geen enkel doel dienen. laten we kijken of er nog iets te vinden is waarmee we elkaar kunnen bemoedigen.