Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 29-01-2013 15:32:54
Geldzaken & Recht

Huuralarm !!!

[quote=charleyjansen schreef op dinsdag 29 jan 2013, 15:06]hoe eerlijk zal het gaan. bij ons in de buurt en ook op het rijtje reageren stellen op 1 persoon. de 2e persoon blijft ingeschreven op het adres van zijn ouders of bij mensen die een koophuis hebben om zo in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.
deze ontlopen nu dus ook ondanks dat ze al jaren in die woning met 2 personen wonen al de gemeentebelasting, waterschapsheffing voor 2 personen en nu ook de huurverhoging van 9 procent!
hoe kunnen ze dit gaan controleren.
er zal fraude genoeg worden gepleegd. daar praat niemand over!!!!
en van de eerlijke mensen de zakken legen!

ik ben het met je eens, fraude kan en mag nooit voorkomen en moet keihard worden aangepakt. maar ik denk dat de plannen van dit kabinet nog veel meer van dit soort fraude zal uitlokken, het zal ook in dat opzicht averechts uitwerken. teken daarom die petitie op www.huuralarm.petities.nl en laat dit kabinet, stef blok voorop, zien dat je een fraude uitlokkend beleid niet zult pikken. als die fraude anderen verhindert om te wonen dan zal die fraude aan het licht moeten komen. pas als huurders greep krijgen op hun woonsituatie dan kan ook dat worden aangepakt. wat helpt is om actief te worden in een bewonerscommissie of een huurdersvereniging. deze vergrijzen de laatste jaren snel en jong bloed kan helpen om in de toekomst ook strijdbaar de huurdersbelangen te verdedigen.