Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
sloperd - 29-01-2013 18:23:35
Geldzaken & Recht

Huuralarm !!!

Het is ronduit belachelijk dat de inkomensafhankelijk zorgpremie zo weg was, maar de inkomensafhankelijk huurverhoging gewoon staat. ook als argumentatie voor aanpak van scheefhuren is een belastingheffing veel logischer dan van verhuurders een soort van incassobureau voor de staat maken.

1. deze huurverhoging komen immers vooral hard aan bij mensen die al een relatief hoge hur hebben en dus al amper scheefwonen.
2. vooral mensen met een inkomen net boven deze grens voelen het, maar mensen met een inkomen ruim boven de genoemde grenzen hebben er relatief veel minder last van.

een belastingheffing kan bijvoorbeeld de woningforfait structuur volgen, die geldt voor eigenaar-bewoners die 0,6% (en niet 4,5%) van de woz als inkomen moeten bijtellen.

en als laatste is deze structuur ver huurverhogen vooral een ramp voor mensen die een inkomensdaling aan zien komen (zzp-ers, ouderen kort hun pensioen, flexwerkers, andere door werkloosheidbedreigden, etc.). met een belastingachtige heffing zou dat effect veel minder zijn, maar het gaat blijkbaar niet om eerlijk of oneerlijk. het gaat er om dat huurders de crisis moeten betalen. schandalig beleid, dat is het.