Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

huurdersbondede
huurdersbondede - 08-02-2013 14:34:33
Geldzaken & Recht

Huuralarm !!!

[quote=iris2013 schreef op maandag 28 jan 2013, 22:28]schandalig
ik vind het een belachelijk plan en daarnaast is de timing minstens zo belachelijk. bezuiniging naar bezuiniging volgt, mensen zitten werkloos thuis en alles wordt nog steeds alleen maar duurder. op zo’n moment komt rutte 2 met het idee om een huurdersheffing in te voeren en om een inkomensafhankelijke huurverhoging in te voeren. dit kabinet is pro-kopen en anti-huren, dat is één ding dat zeker is. waarom wordt men in nederland gestraft als men er voorkeur aan geeft om te huren i.p.v. te kopen. de woningbouw sector is een bijzondere sector geweest tussen markt en overheid in, maar is de laatste jaren de favoriete marionet van de overheid geworden. eerst al met de belachelijke regel dat je boven een bepaald inkomen geen sociale huurwoning mag betrekken en nu dit. waar blijft de keuzevrijheid, want laten we wel wezen, een kleinere prijs betekent vaak ook een kleinere woning. ik woon samen met mijn vriend in een woning van 80m2 (inclusie hal etc). in een dorp in westfriesland, bewust kozen wij voor een bovenwoning omdat we net begonnen zijn met werken na onze studie en dus niet veel thuis zijn. hier betalen we 465 euro huur per maand voor. de huurprijs staat goed in verhouding met het woongenot dat wij ervaren. waar slaat het dan in gods naam op dat wij straks fors meer moeten gaan betalen per jaar, alleen maar omdat we samen boven de 43.000 euro verdienen. mag je in nederland niet voor een kleinere woning kiezen? maar het allerergste vind ik het voor ouderen en mensen uit de laagste inkomensklassen. want zij gaan dit veel meer voelen. mijn oma heeft al weinig bestedingsruimte, wordt nu nog eens gekort op haar pensioen, maar moet straks ook meer huur betalen en een heffing van circa 900 euro per jaar.. pvda moet zich schamen. de vvd komt tenminste nog op voor de belangen van haar achterban, denk maar aan de inkomensafhankelijke zorgpremie die van tafel werd geveegd door mensen die genoeg hebben, maar het ronduit belachelijk vonden dat iets dergelijks inkomensafhankelijk wordt. nu er een inkomens afhankelijke huurverhoging aankomt hoor je niemand, waarschijnlijk omdat de politieke vriendenclub uit den haag zelf niet huurt.

hallo iris, de redactie van kassa zoekt personen die mee willen werken aan een tv uitzending, iets voor jou/jullie? neem contact op met de woonbond.020 - 551 77 17 of naar 06 - 100 15 193 yvonne v ravestein.