Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

snel0026
snel0026 - 08-02-2013 15:26:32
Geldzaken & Recht

Sns aandelen

[quote=rapil schreef op vrijdag 8 feb 2013, 14:44]beste hansakas, dnb wist al jaren dat de investeringen in onroerend goed van de sns veel te riskant waren. zij hadden toen de directie, het bestuur en de rvc buiten spel moeten zetten. ik heb geen aandelen sns, maar voor degenen die ze wel hebben gloort er veel hoop.

beste rapil,
is het niet zo dat de raad van commissarissen had moeten ingrijpen? bovendien werd er door het aankopen van de onroerendgoed-poot daarop de eerste jaren extra winst gemaakt, dus.....
als je aandelen hebt, loop je het risico.
anders is het met de participanten (niet de aandeelhouders). dat zijn spaarders met een participatie in achtergestelde lening, d.w.z. dat zij bij faillissement o.i.d. als laatste in de rij staan om hun inzet terug te kunnen eisen. de minister heeft de sns-directie opgedragen er voor te zorgen dat deze mensen wel worden gecompenseerd omdat deze mensen misleid zijn door te verzwijgen dat het een achtergestelde lening betrof.

dus niet de dnb had moeten ingrijpen, maar de rvc en als die dat niet hebben gedaan hadden de aandeelhouders dat moeten doen.

als aandeelhouder ben je mede-eigenaar van een bedrijf, dus loop je risico punt.