Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 07-03-2013 17:49:41
Huishouden & Energie

Precario

Je geeft weinig informatie over waar je eigenlijk op doelt op dat adres in roosendaal, misschien dat rolluik?
maar wikipedia omschrijft het als volgt:

precariobelasting

onder de naam precariobelasting kan door een nederlandse gemeente of een openbaar lichaam bes een belasting worden geheven ter zake van het hebben van voorwerpen onder, op of boven voor de openbare dienst bestemde gemeentegrond/provinciegrond (artikel 228 gemeentewet/artikel 222c provinciewet) of grond van het openbaar lichaam (artikel 60 finbes). hierbij moet worden gedacht aan een winkeluitstalling en allerlei andere voorwerpen die op straat te vinden zijn.ook het terras van een café valt er onder. minder bekend is dat ook voor erkers, luifels en andere uitbouwsels aan bedrijfspanden de belasting is verschuldigd. voor wat betreft voorwerpen onder voor de openbare dienst bestemde gemeentegrond kan worden gedacht aan pijpleidingen, elektriciteitskabels, buizen en funderingen.
gemeentelijke of eilandbelastingverordening

voor het antwoord op vragen als wie geldt als de belastingplichtige, wat het voorwerp is van de belasting, wat het belastbare feit is, wat de heffingsmaatstaf is en het tarief, dient de belastingverordening van de betreffende gemeente of openbaar lichaam te worden geraadpleegd (artikel 217 gemeentewet of artikel 41 finbes).

bron, klik -> http://nl.wikipedia.org/wiki/precariobelasting">precariobelasting