Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaya tokaya - 20-03-2013 22:11:25
Geldzaken & Recht

Woz en gratis bezwaar

Het kostte me aardig wat tijd om erachter te komen dat ik mij overlever aan de haaien als ik de machtiging van woz consultants zou ondertekenen. ze mogen alles namens mij doen zonder dat ik daar verder toestemming voor hoef te geven -en de hele machtiging gaat eigenlijk vooral over dat ik het ze gemakkelijk moet maken hun zogenaamde proceskosten te incasseren.
maar welke kosten zijn dat nou eigenlijk? nou, de kosten die ze maken om bij de lokale overheid bezwaar aan te tekenen tegen de woz-beschikking.

dat heb ik zelf inmiddels maar even gedaan. kostte me 2 minuten. online, supereenvoudig, alles wijst zichzelf.

omdat het kennelijk geregeld is dat hulp bij bezwaar aantekenen vergoed wordt, dient woz-consultants fijne flinke declaraties in bij de gemeente. maar doet daar nauwelijks iets voor. ik was benieuwd of ze mij helpen in hoger beroep te gaan bij de rechtbank, want mijn bezwaren zijn al vaker door de gemeente ongegrond verklaard. maar dat is niet bepaald hun core business, blijkt uit navraag. liever niet. tja. wat heb ik er dan aan? dan kosten ze de gemeenschap echt alleen maar geld zonder er iets goeds voor te leveren. fraai hoor.