Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si
sihircinin - 08-04-2013 16:05:03
Huishouden & Energie

Beste kattenvlees

[quote=gompy2 schreef op vrijdag 29 mrt 2013, 19:26][quote=anouksanne schreef op vrijdag 29 mrt 2013, 18:49]fip is alleen tijdens leven bijna niet met zekerheid vast te stellen dus dit was een waarschijnlijkheidsdiagnose. haar advies was om voedselopname in de darmen te optimaliseren. daarvoor krijgt ze hyndolac en zou ze zo natuurlijk mogelijk vlees moeten hebben. het vlees wat we daarvoor van de dierenarts kregen wil ze alleen dus niet eten.
begrepen van dat hoestje.
fip is niet zo eenvoudig te diagnosticeren dacht ik, alleen d.m.v. biopten uit organen en inderdaad bij een sectie is een zekere diagnose te stellen.
via bloedonderzoek zijn alleen antilichamen tegen het virus te bepalen, maar dat zegt nog niets. antilichamen hebben heel veel kattenpopulaties en daarom vind ik het raar dat je aangeeft dat jouw dierenarts fip als diagnose heeft gesteld maar het zal wel.

ik heb inmiddels wat leesvoer gevonden voor je mocht je zelf nog niet gezocht hebben, maar dat zal best wel.
klik-> http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/fip/fip.html">fip

het beste met je kat in ieder geval.
goed merk kattenvoer weet ik zo niet, in mijn optiek zijn de meeste wel goed maar de smaak van een kat kan verschillen en de kat moet ook wennen, als ze honger krijgen beginnen ze vanzelf wel.




mee eens. de antilichamen zeggen alleen dat de kat in aanraking is geweest met het corona virus. meer dan 85 % van alle katten is met het corona virus in aanraking geweest en zal dus positief uit de test komen.
pas als het corona virus muteert en dat gebeurd altijd in het lichaam van de gastheer, kan de kat fip krijgen. de huidige opvatting is dat fip niet besmettelijk zou zijn en dat erfelijke zwakheden in het afweer mechanisme van de kat mede oorzaak kunnen zijn bij het ontwikkelen van fip.

kijk eens op http://www.voernatuurlijk.nl/forum/ de eigenaar van dat forum zal graag adviseren en daar staan ook linken naar verkoop adressen van kvv .