Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 13-04-2013 20:36:20
Huishouden & Energie

Gasverbruik

Hallo tantie,

het kan best zijn dat een vervuilde warmtewisselaar van een cv ketel de gasrekening in negatieve zin beïnvloed maar dit extreme verbruik kan dan daar nooit aan ten grondslag liggen. was de woning nieuw op 1-11-2012 en stond de meter op 0 of heeft u zelf de meterstand genoteerd op die datum? weet u eventueel iets over het historisch gebruik van eerdere bewoners.
ik ben inderdaad geneigd te denken aan een forse gaslekkage maar dat zou toch duidelijk waarneembaar moeten zijn in deze orde van grootte.
komen de gebruik cijfers van essent overeen met wat u zelf heeft genoteerd? er zijn natuurlijk nog andere zaken van wezenlijk belang zoals het type woning dat u bewoont, isolatie, gezinssamenstelling, etc. u zegt nadat uw installateur de warmtewisselaar is het verbruik afgenomen, maar heeft u zelf ook aanpassingen gedaan aan u stookgedrag en warmwatergebruik en hoeveel m3 gas heeft u gebruikt tussen 15-12-2012 en heden?
kijkt u ook eens wat voor type gasmeter u heeft (g4/g6/g10)