Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tantie - 15-04-2013 08:56:52
Huishouden & Energie

Gasverbruik

Goedemorgen,

excuses voor mijn late reactie, ik heb in de weekenden geen laptop tot mijn beschikking.
ik zou zo goed mogelijk antwoorden geven op al jullie gestelde vragen.
ik woon sinds 01-11-2012 in dit huurhuis een relatief nieuw huis. ik heb op dat moment mijn meterstanden doorgegeven, deze komen overeen met de gegevens van essent. op 15-12-2012 nogmaals mijn standen doorgegeven voor een check. op dat moment had ik dus al voor 1500m gas verstookt. ook essent gaf aan dat dit wel erg veel was. op hun verzoek een installateur laten komen. deze heeft in overleg met nefit mijn water gecontroleerd wat aanwezig was in de cv zelf. dit moest ik laten testen op de ph waarde. dit was hoger dan 5. waarop is besloten de warmtewisselaar te vervangen. ook bleek mijn expansievat kapot te zijn.
dit viel allemaal onder de garantie van mijn ketel. gaslek is ook bekeken, maar daar bleek geen sprake van te zijn. sinds deze reparatie hou ik mijn gasverbruik geregeld in de gaten. ik verbruik nu minder gas per dag dan voor die tijd. dus met mijn vrouwelijke nuchterheid ben ik geneigd te zeggen dat het aan de ketel heeft gelegen.