Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
angela51269 - 27-05-2013 23:37:32
Geldzaken & Recht

Laboratoire rochelle

Helemaal niks hoef je te doen ! ik heb ze een mailtje gestuurd dat ik hun nou eens voor de rechter ga dagen omdat ze zich onrechtmatig uitgeven voor advocaat, ze geven een vals adres op waar het advocaten kantoor zou zitten .:
hierbij daag ik u ,
laboratoires rochelle voor de rechter voor het valselijk versturen van dagvaardigingen
en het onrechtmatig gebruik maken van een ongeldig advocaatsambt .
u wordt bij deze aangeklaagd voor valsheid in geschrifte .
dit is een zeer zwaar misdrijf en zal ook als zodanig bestraft gaan worden .
hierbij verzoek ik u een geldig kopie van uw advocaatsdiploma en legitimatie tot mij te mailen.

u, laboratoires rochelle stuurt nepdagvaardingen 23 mei 2013
de consumentenbond heeft zich tot een advocatenkantoor gericht .
zij waarschuwt voor de nepdagvaardingen die u, laboratoires rochelle, die de afslankpillen natrudyn bio forte verkocht, momenteel verstuurt. aangezien u als bedrijf , dat zelf al niet meer bereikbaar is, op deze agressieve , intimiderende en onrechtmatige wijze nog zo veel mogelijk geld probeert binnen te krijgen., bent u in deze dus strafbaar .
de consumentenbond heeft gezien de agressieve praktijken de toezichthouder autoriteit consument en markt (acm) gevraagd met spoed op te treden.


de handelwijze van laboratoires rochelle is naar de mening van de consumentenbond valsheid in geschrifte te noemen.
in de dagvaarding staat dat die door advocatenkantoor steinhardt op de keizersgracht 830 in amsterdam is verstuurd.
de keizersgracht loopt echter maar tot nummer 826. het is een niet-bestaand advocatenkantoor, gevestigd op een niet-bestaand adres.zoals ook op youtube te zien .
ook de rechtbank in amsterdam, waar de zaak volgens alle 'dagvaardingen' die de consumentenbond tot nu toe heeft gezien, op 18 juni zou moeten dienen, weet van niets.

u , laboratoires rochelle verkocht via proefpakketten afslankpillen, maar gaf daarbij niet duidelijk aan dat er vervolgzendingen zouden komen waarvoor het geld via incasso werd afgeschreven.
u wordt nu bij deze gesommeerd de bedragen zelf aan de gedupeerde klanten terug te storten .
zo niet , alswel als u in gebreke blijft , volgt er voor u . laboratoires rochelle , een dagvaardiging .
eentje die wel geldig is .
consumenten bij wie op deze wijze onrechtmatig is afgeschreven kunnen de afgeschreven bedragen storneren. binnen 56 dagen kunnen consumenten dat zelf doen via internetbankieren, daarna kan dit tot 13 maanden na afschrijving via de bank met een moi-procedure (melding onrechtmatige incasso).

daarop ontving ik , en met mij velen anderen de volgende mail :

intrekking oproep rechtbank


amsterdam, 27 mei 2013


geachte mevrouw verbeek,

op 22 mei 2013 heeft u van ons een e-mail ontvangen met een oproep om op 18 juni 2013 voor de rechtbank te verschijnen.

onder druk van het openbaar ministerie, tros radar, consumentenbond en autoriteit consument en markt zijn wij genoodzaakt alle handelsactiviteiten per direct te staken. u kunt de ontvangen mail als niet verzonden beschouwen. u hoeft niet te verschijnen voor de rechtbank op 18 juni 2013 en u hoeft niets te betalen. indien u al betaald heeft krijgt u uw betaalde bedrag z.s.m. teruggestort op uw bankrekening indien u uw klantnummer als kenmerk heeft vermeld.

uw gegevens zijn uit ons systeem verwijderd. u heeft geen enkele verplichtingen meer aan ons en u zal door ons niet meer worden benaderd.

mijn excuses voor alle ontstane ongemakken.

hoogachtend,
henk-jan storms

directeur
laboratoires rochelle bv