Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 09-06-2013 17:00:35
Garantie & Verzekeringen

Verzekering

@zoekster

de leeftijd van het kind doet hier helemaal niet terzake.

het kind met de schade deed mee aan gym aan een balspel met de bril op. bij een balspel kan je verwachten dat je een bal tegen het hoofd krijgt. dus de ouders hadden er voor moeten zorgen dat het kind een sportbril had, die daar tegen kan. de tegenpartij, of de ouders daarvan, zouden pas aansprakelijk zijn als dat kind de bril met opzet van het hoofd geslagen had. en dan is de leeftijd wel van belang. veroorzaker onder de 14 dan vergoedt hun avp, kind boven de 14 dan vergoedt de avp niet, want opzet boven de 14 wordt niet vergoed.

sport en spel
de rechtspraak is over het algemeen van mening dat als u meedoet aan een sport u een risico loopt op schade. hoe groot dit risico is dat u neemt is natuurlijk afhankelijk van het soort sport dat u uitoefent. het zal duidelijk zijn dat u bij een vechtsport meer kans op schade loopt dan bij bridgen. de rechtspraak is dan ook van mening dat voor zover de schade binnen het normale spelverloop werd toegebracht “strenger” worden getoetst aan de vereisten voor aansprakelijkheid dan als er geen sprake is van een sport of een spel.

concreet komt dit erop neer dat de schade vrijwel nooit verhaalbaar is als deze wordt toegebracht binnen het normale spelverloop en de spelregels die gelden. u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan schade aan een bril. indien deze schade aan de bril wordt toegebracht tijdens een tennismatch - terwijl de speler tegenover u zich gewoon aan de spelregels houdt – zal uw tegenspeler hiervoor vrijwel nooit aansprakelijk zijn en wordt deze dus ook niet vergoed op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. kan uw tegenspeler echter niet zo goed tegen zijn verlies en slaat hij gooit hij zijn racket na afloop van het spel in de het rond waardoor deze per ongeluk uw bril raakt, dan is er geen sprake meer van uitoefening van de sport binnen het normale spelverloop en zal de speler op grond van het nederlandse recht zeker aansprakelijk zijn. in dit geval zal de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de schade ook zeker vergoeden.
bron info.nu