Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 10-06-2013 03:32:41
Garantie & Verzekeringen

Verzekering

[quote=ikbenik schreef op maandag 10 jun 2013, 03:03]
mijn punt is:
als de school een brildragende leerling verplicht om aan de gym deel te nemen, moeten zij ook voor eventuele schade opdraaien.

het kan nooit zo zijn dat een brildragende leerling verplicht wordt om aan de gym deel te nemen, maar dit wel op eigen risico moet doen.
als blijkt dat gym op eigen risico is, zouden de brildragende leerlingen gewaarschuwd moeten worden en de mogelijkheid moeten hebben om de gym te weigeren.



alleen aanwezigheid kan inderdaad verplicht worden gesteld, om wetboek 1, art. 1.2 maar weer eens aan te halen, persoonlijke dienstbaarheden dus ook schoolsporten zijn gunsten en geen verplichting.

de school is natuurlijk verzekerd voor alle onheil zoals een kast die omvalt, maar zou een een kind tijdens sporten zelfstandig vallen, ook al struikelt die over een obstakel en de bril breken is het een hele andere verhaal en dan kun je de school niet aansprakelijk stellen omdat je uit eigen vrije wil mee doet.

maar vrije wil zegt niets over het feit dat schade die een ander veroorzaak wel door die ander vergoed dient te worden, los van de verzekering.