Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

antigoon
antigoon - 12-06-2013 11:19:46
Garantie & Verzekeringen

Verzekering

[quote=alexishoop schreef op dinsdag 11 jun 2013, 00:41][quote=gooij053 schreef op maandag 10 jun 2013, 21:10]
wat was er dan gebeurt, wie is er dan verantwoordelijk voor de schade???


ook dan blijft de veroorzaker van schade altijd aansprakelijk. probeer het eerst onderling op te lossen en los van de verzekeringsvraag en diens voorwaarden, want die hebben toch vaak eigen risicos, dus de ander moet toch een deel zelf betalen. beste is om de school erbij een 3 weg gesprek aangaan met de andere ouders en zo tot een oplossing te komen.


de discussie wordt zo steeds leuker..

nu kan ik mijn kind niet mee laten met gym omdat er het risico bestaat dat andere kinderen een bril dragen en geraakt worden door een bal gegooid door, gestuiterd via mijn kind. want wij zouden dan aansprakelijk zijn?

volgens mij kan een leerling(e) alleen iets (de school) of iemand (lerares of andere leerling) aansprakelijk stellen als door haar geleden schade als gevolg van het ongeval op grond van onrechtmatige daad (ex art. 6: 162 en/of 6: 170 bw). het gooien van een bal tijdens een balspel lijkt me nu niet echt een onrechtmatige daad in de zin van het wetboek :-).