Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-06-2013 15:05:07
Geldzaken & Recht

Deurwaarder klopt aan voor een zaak uit 2006

De rekening zou kunnen zijn verjaard, niet kunnen zijn verjaard, dat weten we gewoon niet zonder meer gegevens. we weten ook niet waar het om gaat, een dienst, een consumentenkoop of lening. hoe je het ook wendt of keert er moet wel zijn gestuit, dat betekent dat er een aanmaning naar het vermoedde adres moet zijn gestuurd om de vordering op te eisen binnen de verjaringstermijn.

kllk http://schuldinfo.nl/?id=61">hier en je vindt alles over verjaringstermijnen en stuiten.

ik begrijp uit de topic dat de vraagsteller de rekening van 1400 euro niet betwist. dat betekent domweg dat er iemand de dupe is van deze wanbetaler. aan de andere kant heeft hij het recht om van de wettelijke regels gebruik te maken. de schuldeiser moet genoeg zijn best hebben gedaan om de rekening op te eisen, dus gewoon onvindbaar zijn en dan je beroepen op verjaring terwijl wel naar het oude adres de aanmaningen zijn verstuurd gaat niet op.
toch zal de schuldeiser/incassobureau moeten bewijzen dat die aanmaningen zijn verstuurd.

of het incassobedrag redelijk is, kan hij beter bij het http://www.juridischloket.nl/pages/default.aspx">juridisch loket navragen, dit valt nog onder de berekening van de incassowet voor 1 juli 2012, een bedrag van rond de 200 euro zou redelijk zijn geweest in 2006, maar daarna kan er nog wettelijke rente bij zijn opgeteld.
klik http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=50">hier als daar je interesse ligt.