Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wendy-claire
wendy-claire - 23-06-2013 02:57:29
Geldzaken & Recht

Deurwaarder klopt aan voor een zaak uit 2006

[quote=dearagain schreef op zaterdag 22 jun 2013, 14:28][quote=wendy-claire schreef op vrijdag 21 jun 2013, 22:57]zonder dat ik eerst vier pagina's door ga lezen, hier mijn antwoord als expert eenvoudig uit te leggen.

er zijn twee verjaringstermijnen: consumentenkoop na twee jaar en de andere verjaringstermijn is 5 jaar.

de 'crediteur' heeft een vordering of vorderingen op u uit 2006 (of eerder): dat betekent dat de vordering(en) tot een datum in 2011 invorderbaar waren. voorbeeld: factuur 28 februari 2006 dan is vordering tot 28 februari 2011 invorderbaar; bij consumentenkoop tot 28 februari 2008.

de 'crediteur' kan binnen die vijf jaren van de vordering(en) 'stuiting-van-verjaring' doen, dit moet aantoonbaar bewijsbaar zijn, d.m.v. van aangetekende brief/brieven aan de 'debiteur'. stuiting-van verjaring kan telkenmale worden verlengd.

de vraag blijft of crediteur tijdig stuiting-van-verjaring heeft ingesteld? heeft crediteur dit nagelaten dan is (zijn) de vordering(en) na 5 jaar niet-invorderbaar meer.

als u de 'vermeende vordering(en)' betwist dan betaalt u niets en heeft de crediteur de mogelijkheid om de vordering(en) middels de kantonrechter - tot € 25.000 - opeisbaar te stellen. dan kunt u middels een verweerschrift de vordering(en) weerleggen en betwisten in het geschil.

het feit dat er nu een 'minnelijke schikking' wordt voorgesteld van € 2.500 is een aanwijzing dat de crediteur zwak staat in de vordering(en) aan u.



*er zijn meer verjaringstermijnen

om voor ts niet verwarrender te maken dan het als is, had ik, de belastingdienst maar niet meegenomen in het overzicht noch de termijnen van het wetboek van strafvordering (wvsv).

deze twee zijn het gangbaarst in de dagelijkse gang van zaken.