Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mediokas
mediokas - 09-07-2013 10:56:06
Geldzaken & Recht

Ouderen moeten geld uitgeven

[quote=jos2006 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 10:28]1. op het moment dat ik aan mijn opleiding begon, was er in dat werkveld voldoende werk. na het inzetten van de crisis niet meer. ik ken afgestudeerde piloten die op een klantenservice werken. welke opleiding je ook gedaan hebt, zonder ervaring kom je momenteel erg moeilijk aan het werk.

2. uw opmerking over dat jongeren moeten stoppen met kankeren en eens moeten gaan werken of studeren klonk erg als een klacht, vooral met dat 'vroeger hadden we niet eens een ipad' gezeur erbij. mensen van 2 generaties voor die van u hadden weer minder technologische ontwikkelingen tot hun beschikking, dat heet vooruitgang.

3. ik probeer op geen enkele manier aanspraak te maken op uw geld of dat van mijn oma. niemand wil daar aanspraak op maken, ook niet de minister. niemand verplicht u tot wat dan ook. het enige wat er gezegd wordt, is dat het goed zou zijn voor de economie als ouderen wat meer hun geld zouden uitgeven ipv het maar op blijven sparen in die oude matras. als u het niet wilt, geeft u het lekker niet uit, maar het zou de economie helpen als u het wel deed.

4. ik zou inderdaad kunnen emigreren en in het buitenland een baan zoeken. als iedereen van mijn leeftijd dat doet, dan zult u helemaal niet meer van uw oudedags voorziening kunnen genieten, want dan wordt de vergrijzing alleen maar erger. maar zoals ik u niet kan vertellen waar u uw geld aan uitgeeft, is het net zo goed niet aan u om mij te vertellen waar ik ga wonen en/of werken.

ad.1 jongeren beweren flexibel te zijn. goed opgeleide mensen maken snel carriere. op een lager niveau beginnen met werken hoeft dus niet persé een probleem te zijn.

ad. 2 wij namen indertijd niet van onze ouders maar moesten in de kosten van het gezin bijdragen en later de ouders verzorgen.

ad. 3 laat het kabinet maar het voorbeeld geven.

ad. 4 voor mijn oudedagsvoorziening heb ik zelf meer dan veertig jaar geld opzij moeten leggen.
beste jongere, maak alvast een begin. niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op.

1. als u denkt dat op dit moment een goede opleiding een garantie is voor een goede carriere, bent u niet erg van deze tijd... daarnaast ben ik erg flexibel, want ik werk op verschillende projecten in branches die soms niet bij me passen, op niveau's die onder mijn hbo niveau liggen en door het hele land. nog steeds is een vaste baan vinden erg moeilijk.

2. ik neem helemaal niets van mijn ouders, heb schuld op moeten bouwen om te studeren. dat 'vroeger was alles anders' gepraat heeft niemand wat aan. dat we tegenwoordig sociale voorzieningen hebben, waardoor ouders minder op hun kinderen hoeven leunen is toch alleen maar goede vooruitgang?

3. het kabinet moet het goede voorbeeld geven? het statement is dat het goed zou zijn als een bepaalde groep ouderen meer geld zou uitgeven... op welke manier moet het kabinet daar het voorbeeld voor geven?

4. het is prachtig dat u 40 jaar lang geld opzij heeft gezet, zodat u nu een oudedag voerziening heeft. alleen als u dit niet uitgeeft, heeft u dus voor niks gespaard. de overheid geeft ook als voorbeeld dat u dit geld kunt schenken aan uw kinderen, zodat zij het uitgeven.

"beste jongere, maak alvast een begin. niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op"
een begin waarmee? geld sparen? in deze tijden is het juist niet goed om veel te sparen. bovendien, waar moet ik van sparen als ik geen vaste baan kan vinden? en ik doe niet niets, ik ben dagelijks op zoek naar werk en grijp alles aan wat ik kan. ik kijk niet vol verwachting naar anderen, maar concludeer alleen dat de minister gelijk heeft als hij zegt dat vermogende ouderen erg op hun geld zitten en dat dat niet goed is voor de economie.