Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 03-08-2013 20:20:31
Garantie & Verzekeringen

Gemengde levensverzekering/overlijdensrisicopremie

Zo ondoorzichtig is het anders niet. u krijgt, kreeg jaarlijks een opgave van de waarde van de polis. het risicogedeelte heeft in principe geen waarde.

de waarde van het "leven" deel hebt u nu afgekocht ivm verkoop van het pand.

maar de kosten van de polis, dus niet de premie, zoals provisie voor de tussenpersoon, administratiekosten, poliskosten
moeten wel betaald worden. die poliskosten en administratiekosten worden normaal over 30 jaar uitgesmeerd. de provisie over 10 jaar.

dus u hoeft niet de premie tot het eind te betalen, maar wel een bedrag aan kosten die anders in de loop van de tijd betaald zou zijn.

wat u wel nog moet nagaan is het feit of u recht hebt op de premiereserve. als die risico verzekering 30 jaar moest lopen, betaalt u in het begin teveel, wat later weer goed komt. maar nu heeft dat maar 6 jaar gelopen, dus had de premie veel lager kunnen zijn. google maar eens op premie reserve risicoverzekering, dan wordt het u duidelijk.