Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 05-08-2013 17:51:30
Geldzaken & Recht

Wat is de definitie van een "kennelijke vergissing"?

Het gaat om het volgende artikel:

=artikel 3:35 bw: tegen hem die eens anders verklaring of gedraging, overeenkomstig de zin die hij daaraan onder de gegeven omstandigheden redelijkerwijze mocht toekennen, heeft opgevat als een door die ander tot hem gerichte verklaring van een bepaalde strekking, kan geen beroep worden gedaan op het ontbreken van een met deze verklaring overeenstemmende wil.
in dit artikel wordt aangegeven dat een partij mag aannemen dat een andere partij iets wilde wanneer dat in de gegeven omstandigheden redelijk was om te doen. in het otto arrest had de verkoper een televisie aangeboden voor honderd euro. de rechter keek toen naar wat er doorgaans voor soortgelijke televisie in de markt werden aangeboden. dat bleek zeven tot dertien honderd te zijn. onder die omstandigheid was het onredelijk om aan te nemen dat otto de televisie daadwerkelijk voor honderd euro wilde verkopen.

ijscoops worden aangeboden voor 1 tot 6 euro per stuk. dit hangt af van het model. en bij gold als omstandigheid dat er uitverkoop was zodat u een reële korting mag verwachten. zestig a zeventig procent kom ik tegen dus dat acht ik reëel