Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 31-08-2013 19:07:37
Geldzaken & Recht

Garantie schutting

[quote=alfatrion schreef op zaterdag 31 aug 2013, 18:49]er van uitgaande dat u een consument bent, kan ik u aangeven dat de wettelijke garantie niet kan worden uitgesloten of beperkt. de wettelijke garantie houdt in dat u recht heeft op kosteloos herstel of vervanging wanneer het afgeleverde niet de eigenschappen heeft die u mocht verwachten. als u zich op de wettelijke garantie wilt beantwoorden dan is het zaak aannemelijk te maken dat de schutting niet over deze eigenschappen bezit.
dat zei ik.
maar dan moet er wel sprake zijn van non-conformiteit. en dat is nu niet het geval.
dus kan de ts geen beroep doen op non-conformiteit.


[quote=alfatrion schreef op zaterdag 31 aug 2013, 18:49]wanneer het afgeleverde niet de eigenschappen heeft die u mocht verwachten.
die verwachting is niet gebaseerd op de redelijke verwachting, de verwachting dat het product gedurende de gemiddelde levensduur of verwachte levensduur probleemloos mee zal gaan, niet gebaseerd op wat men redelijk acht en ook niet op uitspraken ieder ander dan de verkopende partij en zijn voorverkopers.

de verwachting is gebaseerd op grond van de koopovereenkomst met daarnaast de uitspraken van de verkopende partij en zijn voorverkopers.

het probleem is juist dat organisaties het totaal niet eens zijn met de korte garantieperiodes en vinden dat de verwachting gebaseerd is op de gemiddelde levensduur of verwachte levensduur. kan dus nooit.