Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brabant_water
brabant_water - 30-10-2013 13:49:49
Huishouden & Energie

Contracten opzeggen na overlijden

Ook bij ons is het mogelijk om dit via het http://www.brabantwater.nl/nl/klantenservice/pages/contactformulier.aspx">contactformulier op onze website door te geven. de ervaring heeft ons echter geleerd dat even bellen beter werkt.

in een keer alles op de juiste manier regelen
niet altijd betekent een overlijden ook beëindiging van het contract. om dan toch de juiste noodzakelijke wijzigingen te kunnen verwerken, is het handig als wij aan de telefoon, op basis van de situatie, doelgericht vragen kunnen stellen. zo weten we zeker dat we het contract in één keer op de juiste manier kunnen aanpassen of beëindigen. afhankelijk van de situatie zijn er twee opties:

optie 1: naam of adres veranderen
blijven een of meer nabestaanden op het adres wonen? dan veranderen wij alleen de naam of het postadres. wij maken dan geen tussentijdse afrekening, de bestaande overeenkomst blijft gelden. wel maken we een nieuwe berekening voor het voorschot. ook als de woning onbewoond is, bijvoorbeeld omdat de woning verkocht gaat worden. we hebben in dat geval de volgende gegevens nodig:

- de datum van overlijden;
- de watermeterstand op dit moment;
- een postadres.

optie 2: overeenkomst stoppen
blijven er geen nabestaanden op het adres wonen? dan kan de overeenkomst gestopt worden. wij maken dan een eindafrekening.

geeft u er de voorkeur aan om dit via de website aan ons door te geven? vermeld dan in ieder geval een telefoonnummer. zodat we bij vragen of onduidelijkheden contact kunnen opnemen.