Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
menekse - 20-11-2013 13:21:17
Geldzaken & Recht

Uitkering opgeschort

Het recht op bijstand is gebonden aan regels, waaronder de inlichtingverplichting, waarvoor u bent uitgenodigd. ik kan mij niet voorstellen dat na dit gesprek van 2,5 uur u ook niet duidelijk was dat u ook verplicht bent om mee te werken aan een huisbezoek. sterker nog, ik ga er veruit dat zij u ook hebben gewezen op de consequenties als u niet mee werkt. als u duidelijk had gemaakt dat u eerst uw kind op moest halen en dat zij alvast bij uw woning konden wachten, was er geen vuiltje aan de lucht. alleen mensen van het fraude team zullen dit soort bezoeken afleggen, dus het is duidelijk dat u niet zo maar bent uitgenodigd voor een gesprek. uw casemanager heeft deze bevoegdheid niet. stom om aan uw privacy te denken op een moment dat u kon weten dat er een uitgebreid onderzoek naar u is. wat is 2,5 uur van uw tijd voor een gesprek om het recht te behouden op ruim € 1.000 uitkering om te zorgen dat u en uw kind een dak boven uw hoofd hebben en eten op tafel?

zelf een jaartje of 2 geleden onverwacht controle gekregen. ik vond het niet meer dan normaal dat ze een steekproef hielden. helaas bleek tijdens het bezoek dat ze een tip hadden gekregen dat ik met iemand samen zou wonen. aangezien dat niet het geval was, had ik ook niks te vrezen. heb ze demonstratief alle hoeken en gaten van de woning laten zien. kortgeleden vroeg een oud buurman aan mij hoe het met mijn vriend was.... bleek dat hij het over de man van mijn nicht had, op wiens kinderen ik regelmatig (zonder verdiensten) op paste.