Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

St
Stadskind - 21-11-2013 12:22:22
Geldzaken & Recht

Onderhandse lening voor hypotheek

L.s.
uit jullie antwoorden begrijp ik nu dat ik de vraag niet goed gesteld heb.
de hypotheekrente aftrek daar hebben jullie gelijk in dat heeft in dit geval geen zin.
er is geen vermogen om de hypotheek ineens af te lossen. lang geleden heb ik een aflossingsvrije hypotheek afgesloten op een huis dat in de loop van de tijd steeds meer waard is geworden. de hypotheekrente wordt om de zoveel jaar door de hypotheekgever opnieuw bepaald . het moet een hypotheek blijven omdat anders het huis volledig onder vermogen valt. ik wil het dus aanmelden bij de belastingdienst als zijnde een hypotheek. ik heb dat geïnformeerd en dat kan.
maar het gaat me om de twee vliegen in een klap en mijn vrienden krijgen meer rendement op hun vermogen en ik kan in de onderhandse hypotheek lening bepalen dat ik mag verhuren tijdens mijn verblijf in het buitenland. . ik ben 60 jaar en 20 jaar ouder dan de vrienden. mocht ik in de eerste 10 jaar overlijden dan wil ik hun de gemiste rente van het 10 jarig contract als schuld laten ontvangen in aftrek van de erfenis.
ik vroeg mij af of iemand anders dit al doet en of er valkuilen zijn waar ik niet aan gedacht heb. mijn volgende rentebepalingsdatum is 1 april 2014. dank louise