Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 04-12-2013 10:33:41
Geldzaken & Recht

Anw hiaatpensioen

Zo met deze nadere gegevens zou ik deze polis zeker door laten gaan.. u ziet het verkeerd dat dit een levensverzekering op basis van beleggingen is.

er wordt een vast bedrag per jaar gegarandeerd tot uw 65 jarige leeftijd als uw vrouw eerder mocht komen te overlijden. en daar nog in dienst was. als het bedrag vaststaat kan de basis niet afhangen van een belegging.

maar dat is verder minder van belang. de werkgever biedt uw vrouw een pensioenregeling aan, die genoemd wordt de beschikbare premieregeling en die is op basis van beleggingen. dat kunt u minder prettig vinden, maar daarin hebt u niets te kiezen. en dat staat ook los van de anw hiaat regeling.

alleen als u werkelijk voldoende inkomen overhoudt als uw vrouw voortijdig zou komen te overlijden, kunt u overwegen die anw hiaat niet te nemen.