Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yv
yvan_be - 20-12-2013 19:49:13
Huishouden & Energie

Katerpies!! hoe krijg ik de geur weg?!?

Wellicht al lang vijgen na pasen, maar ik wou er toch nog even op reageren, het is een vaker voorkomend probleempje. know it, been there...

als u de plaats waar die katers sproeien kan lokaliseren, kan u die om te beginnen al aanpakken. dat doet u het beste door ze te bestrooien met een dikke laag kattenbakkorrels, gemengd met actieve koolstofkorrels in een verhouding van ongeveer 1/1 (het luistert niet erg nauw). laat een paar dagen liggen. borstel samen, gooi weg en schrob de plaatsen grondig met bruine zeep (hoe noemen ze dat in nl? bruine, groene, zwarte zeep? ). schrob de plaatsen nogmaals grondig met water met wat azijn.

kattenbakkorrels zijn overal te koop. actieve koolstof is verkrijgbaar bij apotheker en drogist. laat u evenwel geen norittabletten voor inwendig gebruik aansmeren: die zijn veel te duur voor deze toepassing.

als u niet aan actieve kool kan komen is er een eenvoudig en goedkoop alternatief: neem gewoon bbq-houtskool (geen briketten!) en hak die wat fijn met een hamer of zo. werkt bijna even goed.

voor houtwerk, textiel enz. kan de behandeling zich beperken tot grondig wassen met bruine zeep en naspoelen met water met een scheut azijn erin.

voor het overige: verluchten, verluchten, verluchten en ervoor pogen te zorgen dat er geen bijkomende te saneren plekken bijkomen. anderen hebben daaromtrent bijzonder interessante tips gegeven.