Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 31-01-2014 06:35:50
Geldzaken & Recht

Wordt ik gekort op mijn aow

Er van uitgaande dat topicstarter met pensioen de aow bedoeld, heeft zijn vraag zeer waarschijnlijk met onderstaande plannen te maken:

voorstel invoering ‘kostendelersnorm’ voor aio, aow en anw
13-11-2013
staatssecretaris klijnsma heeft een wetsvoorstel ‘wwb maatregelen’ ingediend. een van de maatregelen is de invoering van de zogenoemde ‘kostendelersnorm’.

mensen die met meerdere volwassenen op één adres wonen en een aio-aanvulling hebben, krijgen vanaf 1 juli 2014 te maken met de kostendelersnorm. dit betekent dat ze mogelijk een lagere uitkering krijgen. de relatie tussen die mensen doet er niet toe.

voor mensen die al aio-aanvulling ontvangen is er een overgangsregeling tot 1 januari 2015. de kostendelersnorm gaat vanaf 1 juli 2015 ook in voor de aow en anw.

het voorstel moet nog door de tweede en eerste kamer worden goedgekeurd. wij houden u op de hoogte via onze website.

bron: svb