Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gewoon_chille - 28-02-2014 23:46:29
Geldzaken & Recht

Colporteurs negatief afgeschilderd

Vergeet niet dat een goed doel in principe een professionele organisatie is waar opgeleide professionals het reilen en zeilen van de organisatie in goede banen moeten leiden. daarnaast heb je natuurlijk een ongelofelijk grote verantwoordingsplicht naar je achterban en moet daarom de communicatie meer dan perfect georganiseerd zijn.

of zo’n directeur zijn werk doet puur uit passie voor het doel? ik betwijfel het! maar daar gaat het niet om. waar het uiteindelijk allemaal omdraait is dat het salaris meer oplevert dan dat het kost. ik kan je verzekeren dat een organisatie niet kan draaien op vrijwilligers. in ieder geval niet een organisatie die op grote schaal veranderingen teweeg wil brengen. daarvoor heeft een organisatie een ijzersterke structuur nodig en een uiterst effectieve marketingstrategie.

kortom diegene die aan de top van de piramide staat moet de beste van de beste zijn. deze persoon is vaak niet de oprichter van het goede doel die is begonnen vanuit een idealistische instelling, maar een persoon die verstand van zaken heeft.

zet een onervaren manager aan de top die het ‘wel’ doet voor €30.000 en je zult zien dat er beduidend minder geld binnenstroomt. bovendien wordt het geld dan hoogstwaarschijnlijk minder goed besteed simpel weg omdat er strategisch gezien minder goede keuzes worden gemaakt.door onkunde dus.

ik ben geen econoom, maar probeer het groter te zien dan slechts alleen het getal achter het euroteken. directeuren verdienen nou een maal marktconforme salarissen en daar winden goede doelen geen doekjes om. werp eens een kritische blik op de jaarverslagen, dat heb ik ook gedaan voordat ik mij ging inzetten voor een doel. dan wordt alles een stuk acceptabeler.

een voorbeeld: de directeur van het kwf verdient rond de €140.000 per jaar. vergelijk dat eens met het salaris van een radiotherapeut-oncoloog. dat kan grofweg oplopen tussen de €150.000 en €250.000 en dat wordt ook betaald met onze premies en belasting geld. als die man gewoon in het ziekenhuis was gaan werken dan hoorde je daar niemand over.

maar dat terzijde, het onderwerp van deze discussie gaat immers over de colporteur. ik vind het wel jammer om te horen dat u blijft bij het standpunt “geen enkele colporteur is te vertrouwen”. dit is echter wat u heeft ervaren en daar heb ik mij bij neer te leggen. :)