Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 01-03-2014 13:32:34
Geldzaken & Recht

Colporteurs negatief afgeschilderd

Respect voor gewoon_chille.... vooral voor het vrijwillig rondgaan voor het 'goede doel'.
maar wat betreft geld ophalen voor 'goede doelen', daar verschillen wij enigszins van mening, wat uiteraard helemaal niet erg is.

maar wij verschillen ook van gedachte m.b.t. het 'gezeur aan de deur'.
de reden waarom er na, pakweg, 18.00 uur wordt rondgegaan, daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. maar wat de meeste mensen ergert, is het feit dat men geen personen aan de deur wil hebben, die, of geld ophalen, of 'iets' willen verkopen. dus uiteindelijk alléén geld willen hebben/verdienen, voor wat voor een reden dan ook.

daarvoor zijn die stickers ook 'uitgevonden'. en ik moet zeggen, de meesten houden zich ook aan de 'regels' vermeld op die stickers. zelf heb ik ook een sticker, waarop in duidelijke nederlandse taal (uitgebreid) staat, dat colporteurs, in welke vorm dan ook, niet gewenst zijn.

maar er zijn er ook een aantal die de sch**t hebben aan dat soort stickers en toch aanbellen.
die personen hebben dus geen respect voor (de wens van) de bewoners en moeten dus van 'ons' ook (!) geen respect verwachten.

mijn uitlatingen tot dat soort 'volk' zijn dan ook zeer duidelijk (maar wel netjes):
- 'heeft u enige opleiding gevolgd?'..... nadat 'men' een beetje vreemd begint te kijken, volgt steevast een 'ja'.... en een 'hoezo?'.
- 'is het dan niet beter voor u, dat u in ieder geval een cursus nederlands opnieuw gaat volgen?'. de meesten blijven vreemd kijken, waarna mijn vraag volgt of hij/zij niet kan lezen wat er op die sticker staat.
- daarna stoïcijns blijven kijken en niets meer zeggen. als hij/zij het dan nog niet begrijpt, kan zijn/haar iq nooit hoger dan (maximaal) 80 zijn.
- in dat laatste geval wil ik het hem/haar nog wel eens duidelijk uitleggen........