Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 30-05-2014 10:44:37
Huishouden & Energie

Woningbouw wil niets doen aan extreme temperatuur zomer

[quote=joyca23 schreef op donderdag 29 mei 2014, 15:08]hallo,

al een tijdje woon ik in een appartement waarbij alle ramen op het zuiden staan. in de afgelopen zomer heb ik ondervonden dat de temperatuur binnen zo hoog oploopt dat je er eigenlijk niet kunt zijn. nu ben ik afgelopen zomer aan de slag geweest met aluminiumfolie om enigszins de zon buiten te houden, echter werd het binnen nog steeds veel te warm. van enkele andere bewoners in het complex heb ik zelfs gehoord dat de temperatuur opliep tot een graad of 50.
de woningbouwvereniging wil hier echt niets aan doen en verbiedt het ons ook om aan de buitenkant van de ramen iets op te hangen zoals bijvoorbeeld een rolluik. met andere woorden, we kunnen alleen wat aan de binnenkant van het huis doen en dat helpt bij lange na niet afdoende om het leefbaar te houden.
ik vraag me dan ook af of er niet bepaalde plichten van de woningbouwvereniging zijn waaruit blijkt dat er gewoon iets aan gedaan moet worden. ik kan me namelijk niet voorstellen dat het de bedoeling kan zijn een heel complex met woningen van boven de 40 graden te hebben.
je zou kunnen stellen dat hier sprake is van een zogenaamd "beperkt huurgenot", en op die grond zou je de hoogte van je huur bijvoorbeeld kunnen aanvechten.
niet dat dat direct de temperatuur doet dalen in jullie op het zuiden gelegen woningen, maar als alle bewoners die zoveel last hebben van de optredende warmte is hun woningen dat gaan aanvechten heb je zeer grote kans dat die wbv wel toestemming gaat geven voor het plaatsten van screens of rolluiken of what ever aan de buitenkant.
hun eis zal dan wel gaan worden "alles in dezelfde kleur of dezelfde soorten zonwering", maar daar is mee te leven denk ik zo.

beperkt huurgenot.
je zou hier kunnen stellen dat er een beperkt huurgenot ontstaat door een constructiefout.
door de toegepaste constructie van jullie appartementengebouw is er een dermate onhoudbare leefomstandigheid ontstaan bij de minste of geringste zonnestraling dat dat best eens een reden kan zijn om de noemer "beperkt huurgenot" te hanteren.

quote:
voorbeelden gebrek huurgenot
*knip*
er zijn constructiefouten gemaakt in de gehuurde woonruimte
*knip*

vermindering huurgenot huur.
bij vermindering van huurgenot als gevolg van een gebrek kan je als huurder een daarbij evenredige vermindering van de huurprijs vorderen. de vermindering van de betaling van de huurprijs en het gebrek moeten dus enigszins in verhouding tot elkaar staan. de vermindering van de huurprijs kan vanaf de dag dat je de verhuurder in op de hoogte hebt gesteld van het gebrek of de dag waarvan het gebrek voldoende bekend was bij de verhuurder dat hij maatregelen had moeten nemen, tot de dag dat het gebrek is hersteld. als je zelf de gebreken hebt veroorzaakt kan je geen vermindering van de huurprijs vorderen. dit geldt ook voor kleine herstellingen, zie de vorige paragraaf.
bron, klik hier-> http://www.rechtsvordering.nl/rechten-huurder-van-woonruimte">rechten huurder van woonruimte

ik woon zelf ook in een enorm goed geïsoleerd appartementencomplex, met ramen op het oosten en zuiden.
bij ons mogen er wel screens aan de buitenkant geplaatst worden en dat scheelt enorm en toch wordt het hier nog tegen de 28-30 graden bij hoogzomer weer.
op de bovenste verdieping is het dan ook niet om te harden, temperaturen van 35-40 graden in hoogzomer is daar normaal.
plat dak, de woningen aan de oostkant, aan de westkant een inpandige corridor, met glas aan de westkant waar vanaf 1 uur de zon begint in te branden, kleine raampjes die open kunnen..
blij dat ik daar dan niet woon..
voordelen waar ik woon, héél weinig stookkosten, dat dan weer wel...