Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
moketting - 05-06-2008 22:52:10
Geldzaken & Recht

bril in zorginstelling zoekgeraakt

mijn schoonmoeder verblijft in een verpleegtehuis en aldaar is enige tijd geleden haar bril verdwenen.de bril was uit 2006 en heeft toen 1155 gulden gekost. na enkele zoekpogingen is een nieuwe bril aangeschaft twv 568,00 euro. de rekening heb ik na aftrek van de vergoeding van de ziektekostenverzekering ingediend bij de zorginstelling. van deze instelling kreeg ik als antwoord dat een vergoeding zou worden uitgekeerd van 250,00 euro. als argument om niet het hele bedrag uit te keren werd naar voren gebracht dat de instelling niet verzekerd was voor het zoekraken van eigendommen van hun bewoners, dit ivm de hoge kosten van zo'n verzekering.  mijns inziens heeft de instelling dus bewust het risico gelopen om aansprakelijk te worden gesteld bij het zoekraken van eigendommen van bewoners.


als de bril niet zoek was geraakt had deze nooit hoeven te worden vervangen, dus waren deze kosten er ook niet geweest.


er volgt binnenkort een gesprek met de directeur van de instelling, en daarom ben ik op zoek naar advies. welke vergoeding kan ik vragen, het eenmalige aanbod van de instelling is m.i. aan de lage kant.