Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spraakwater - 29-11-2008 08:03:17
Geldzaken & Recht

advocaten rekening

ik heb een advocaat gevraagd een brief te schijven voor mij.
deze brief betrof het geschil in de prijs van een parkeerplaats in een garage, die een maand na de koop ineens €6000,00 goedkoper was geworden ivm het invoeren van betaald parkeren in de wijk.


ik heb de advocaat gevraagd of ze hierin kon helpen met het schrijven van een brief.
ik heb haar gezegd dat ik hier niet meer dan €500,00 overhad voor deze brief.
de advocaat vertelde mij dit te kunnen doen, het tarief was €195,00 per uur.
na onderzoek gedaan te hebben bij de kamer van koophandel vertelde de advocaat mij dat een brief schrijven geen zin zou hebben.
nu stuurt de advocaat mij een rekening van €752,00 en heb ik nog niet eens een brief die ik naar de verkoper van de parkeerplaats kan sturen.

vraag: met het noemen door mij van €500,00 is er toch een maximum limiet aan gegeven door mij voor het schrijven van een brief. had de advocaat niet moeten zeggen dat er voor €500,00 niet veel gedaan kon worden.
de rekening loopt namelijk wel heel snel op als de advocaat zelfs het telefoneren met mij en het verwoorden van een gesprek per brief in rekening gaat brengen a €195,00 per uur, dit zie ik pas na het ontvangen van de rekening. in het sesprek had ik benoemd nooit eerder met een advocaat van doen te hebben gehad.
had de advocaat niet zelf ook het maxiumum van  €500,00  in de gaten moeten houden. voor mij voelde dit als een prijsafspraak.