Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ko
korting - 20-08-2009 16:29:31
Geldzaken & Recht

Iets kopen en laten verschepen vanuit Amerika, wat zijn de extra kosten?

Ik heb zelf geen ervaring met het kopen van goederen uit amerika en dit laten verschepen. ik hoop dat hier wel mensen zijn die ervaring ermee hebben. ik wil het zelf wel doen.
er zijn een aantal misvattingen over dit verschepen van producten vanuit amerika.
ik hoorde laatst dat je het beste kan vragen aan de verkoper dat hij niet de inhoud van het pakket beschrijft maar beter een sticker erop plakt zo van "gift". hiermee voorkom je dus dat vanuit de douane invoerrechten en btw erbovenop wordt geƫist. een ander zegt weer dat dat verdacht is en dat je maar beter wel productinformatie erop kan laten zetten want ze vragen toch niks. op de belastingsite lees ik dat bij een bedrag onder de 22 euro geen btw en invoerrechten worden gevraagd. vanaf 22 euro komt btw erbij en vanaf 150 euro ook de invoerrechten. ik hoor toch van veel mensen dat deze invoerrechten en btw nooit gevraagd werd.
hoe zit het nou precies? iemand ervaring met laten verschepen van producten?