Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yv
yvonneenmartin - 28-09-2010 18:48:21
Huishouden & Energie

modulerende cv ketel

Wij hebben vorig jaar april een nieuwe cv ketel gekocht, merk bosch type 30 hrc. tot onze verbazing is het gasverbruik van het afgelopen jaar nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. onze vorige ketel was een radson van 20 jaar oud, die echter op het laatst kuren ging vertonen zodat wij besloten een andere ketel aan te schaffen. als ik ons energieverbruik nu echter vergelijk met een familielid verderop in de straat met hetzelfde stookgedag . gezinssamenstellig en huisdan ga ik mij toch afvragen of er hier iets verkeerd is afgesteld of zo. zij hebben namelijk 200 m3 minder gas verbruikt en hun ketelis 3 jaar oud.hieronder wat aanvullende gegevens. hoekhuis jaren 60, beneden verdient dubbel glas en op 2 slaapkamers dubbel glas nog een slaapkamer enkel glas )4 personen, 's avonds wordt een uur voordat wij naar bed gaan de verwarming op 15 gezet en
in de loop van de middag op 17,5 en daarna op 19 of 19,5 graden.
ik merk wel dat de ketel in de winter doorlopend aan en uit slaat.( dit duidt met mijn "boerenverstand"toch ook op energieverbruik of niet.?)
als ik google op modulerende kelel dan krijg ik ook als resultaat dat de ketel de hele tijd aan en uit gaat maar de hele dag door......?