Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elselien - 22-06-2011 14:17:18
Garantie & Verzekeringen

Waarom betaalt de zorgverzekeraar mijn tandarts?

Ik heb geen tandartsverzekering maar toch betaalt cz (en dl en ohra) de rekening die mijn tandarts naar hen opstuurt.

ik ben hier dieper ingedoken. wat blijkt? dit is een procedure die veel zorgverzekeraars hanteren. ik vind deze manier van betaling ongewenst. ik wil via deze omweg namelijk geen debiteur worden van mijn zorgverzekeraar, omdat ik denk dat dit ongewenste effecten kan hebben. verder moet ik gewoon de rekening van de tandarts betalen, maar dan ik die rekening ook wel zien: ik weten waarvoor ik betaal.

wat is jullie mening?
ik vind dat de zorgverzekeraar geen declaraties mag uitbetalen voor niet-verzekerde zorg. dus de verzekeraar mag dit niet doen. er zijn trouwens wel situaties die ik wel aanvaardbaar vind. bijvoorbeeld bij fysiotherapie omdat deze behandelingen na 12 keer wel onder de basisverzekering
vallen.