Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hu
huizehoog - 24-01-2012 16:41:05
Huishouden & Energie

Electriciteit/groepenprobleem Keuken

In mijn keuken valt regelmatig de stroom uit als ik de oven aan doe.

ik ben huurder. het is een benedenflat met tuin, gebouwd in de jaren 70, ca. 70 m2 en de staat van onderhoud is matig. ik betaal kaal € 476 en € 9,50 servicekosten.

in mijn keuken (half-open) heb ik aan eigen elektrische apparaten staan: een koel/vriescombi, een magnetron, een vaatwasser, een waterkoker, een afzuigkap en gasfornuis met heteluchtoven. de magnetron, waterkoker, afzuigkap, oven en vaatwasser staan meestal uit (bijv. door middel van stekkerdoosschakelaar). in de keuken is ook de kast met de verwarmingsketel. deze valt ook uit als de stroom in de keuken uitvalt en is het laatste half jaar al 7 x gerepareerd.

telefoontje met mijn verhuurder over het stroomprobleem, antwoord: "ja, het huis heeft 3 groepen, dit probleem kan verholpen worden door de keuken op een aparte (4e) groep te zetten. maar dat is voor uw eigen rekening of de huur wordt ervoor verhoogt". ik vraag: "maar heb ik geen recht op normaal gebruik van mijn keuken, ik bedoel het is toch niet normaal dat ik mijn koelkast uit moet zetten om de oven te gebruiken". verhuurder: "ja wat niet kan kan niet, het is zoals het is". en dit is een redelijk grote woningbouw hier in assen (actium).

mijn vraag aan jullie: wat kan ik verwachten voor mijn huur? is het onredelijk dat ik de, in mijn ogen, normale keukenapparatuur wil gebruiken? en ja, ik begrijp ook wel dat ik niet alles tegelijk aan kan zetten, maar een koelkast en oven??? is het normaal dat een huurder op eigen kosten een 4e groep in een huurhuis moet aanleggen?

eerlijk gezegd vind ik het allemaal maar vreemd.