Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vallie - 26-02-2012 01:28:15
Geldzaken & Recht

Samenlevingscontract betalen naar evenredigheid na beƫindigen relatie

Beste,

ik heb een hele vervelende situatie.

mijn vriendin en ik hebben 3 jaar geleden een huis gekocht en hebben hierbij tevens een samenlevingscontract afgesloten. we betaalden beide gedurende de 3 jaar 1000 euro per maand aan hypotheek, terwijl ik 6000 bruto verdien en mijn vriendin 3500 bruto. dit is al enige jaren niet naar evenredigheid terwijl dit officieel wel in het samenlevingscontract staat. hierover hebben we nooit oneendigheid gehad. we verdienden beide genoeg en vonden een 50/50 verdeling fair. echter sinds januari zijn we uit elkaar en heeft zij vrijwillig onze koopwoning verlaten. ze woont nu in een huurwoning. ik woon echter nog steeds in onze koopwoning.wat is nu het geval? aangezien ze nu extra kosten heeft voor de huur van haar woning wil ze dat ik extra ga betalen voor onze hypotheek tot ons huis verkocht is. ze wil zich hierbij beroepen op "evenredigheid" in ons samenlevingscontract en wil me tevens een navordering opleggen voor 2011 incl. wettelijke rente. ik heb voorgesteld de helft van alle vaste lasten te betalen en ook de variabele kosten geheel voor mijn rekening te nemen tot ons huis verkocht is. hiermee gaat ze helaas niet akkoord.

mijn vragen zijn nu:

1: moet ik nu verplicht de hypotheek en ook alle variabele lasten, zoals verzekeringen, belastingen, energiekosten etc. naar evenredigheid gaan betalen? terwijl ook ik de woning wil verlaten en ook wil gaan verhuizen naar een andere huurwoning?
2: kan ze mij een navordering opleggen over 2011?
3: zij heeft zich uitgeschreven uit onze gemeente zonder overleg. moet ik nu (verplicht) in de woning blijven wonen om hypotheekrente aftrek te kunnen blijven genieten?
4: hypotheekrente aftrek komt grotendeels voor mijn rekening ivm mijn hogere bruto inkomsten.kan ik nu ook "mijn deel"van de hypotheekrente aftrek opeisen?

ik hoop dat u mij hierop antwoord kan geven.

alvast enorm bedankt!