Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kevinvdwegen - 01-05-2012 15:50:03
Elektronica & TV

Beko koel vries combinatie

Beste,

nu heb ik via de media markt een beko koelkast besteld en ontvangen.
deze heeft ruim 8 uur gestaan alvorens hij aangesloten is.
hierna heeft hij een volle dag leeg aangestaan.

na 2 dagen aan te staan bleek dat bij het aanslaan van de koeling de koelkast ontzettend hard kreunt alsof deze een orgasme heeft.
hier heb ik 3 keer over gebeld met de media markt waar ze vertelde dat het een normaal geluid zou zijn voor een koel vries combinatie.

de 3e keer werd me verzocht contact op te nemen met de leverancier in verband met reparatie/omruiling.

ook met asogem heb ik 2 maal telefonisch contact gehad en meerdere malen per mail.

die vertelden mij precies hetzelfde dat het geluid zo zou horen en hebben mij een brief met geluiden van een koelkast opgestuurd:

"betreft: geluid beko koelkasten

geachte klant,

als importeur van beko huishoudelijke apparatuur ontvingen wij uw melding over een te hoog geluidsniveau bij uw beko koelkast.

in de modernste koelapparatuur wordt gebruik gemaakt van een zeer milieuvriendelijk koelmiddel: isobutaan ( r600a ). door de toepassing van dit koelmiddel kan uw nieuwe koelkast geluiden maken die u niet gewend bent. om misverstanden en onnodige monteurbezoeken te voorkomen hebben wij alle normale geluiden gecategoriseerd.

wij verzoeken u vriendelijk aan de hand van bijgaand overzicht na te gaan, of het geluid dat uw koelkast maakt valt onder de genoemde beschrijvingen. een monteurbezoek hoeft dan niet plaats te vinden.
mocht het geluid van uw koelkast niet omschreven zijn in het overzicht, dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met onze technische dienst via 079-3637315.

met vriendelijke groet,
asogem nederland bv

technische dienst


in de modernste koelapparatuur wordt gebruik gemaakt van een zeer milieuvriendelijk koelmiddel: isobutaan ( r600a ). door de toepassing van dit koelmiddel kan uw nieuwe koelkast geluiden maken die u niet gewend bent. om misverstanden te voorkomen hebben wij alle mogelijke geluiden gecategoriseerd. let op: het betreft hier geluiden die volkomen normaal zijn, waarbij u in acht moet nemen dat de meeste koelkasten, en ook de beko koelkasten, een normaal geluidsniveau hebben van ca. 40-41 db(a). dit kunt u vergelijken met:

- volgelgetsjilp bij zonsopkomst
- autoverkeer op 30 meter
- regen
- geroezemoes in een schoolklas

algemeen: een nieuwe koelkast kan met name direct na de ingebruikstelling relatief veel geluid maken. de compressor zal een behoorlijke tijd draaien en het koelmiddel wordt geruime tijd door de leidingen geperst. ook wanneer u een grote hoeveelheid warme levensmiddelen in uw koelkast plaatst kan hier van sprake zijn.

overzicht normale geluiden bij moderne milieuvriendelijke koelkasten.

borrelen.( andere omschrijvingen zijn bruisen, druppelen, klokken, sissen, gegorgel )
als het koelmiddel door de dunne buisjes stroomt, is een borrelend of kabbelend geluid te horen. ook na het uitschakelen van de compressor kan dit hoorbaar zijn.

klikken of tikken
altijd als de compressor in- of uitgeschakeld wordt, is een klikgeluid hoorbaar

zoemen of brommen ( gegons )
zodra de compressor werkt, is een zoemgeluid te horen.

gekraak
dit wordt veroorzaakt door het uitzetten en inkrimpen van de gebruikte materialen.

zachte sirene ( ook wel omschreven als wolvengehuil )
zodra de compressor werkt kan dit hoorbaar zijn."


daar ik zeker ben dat het geluid niet hoort te zijn zoals het is heb ik het geluid opgenomen met mijn telefoon en die naar hun toegestuurd per mail.