Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lanzenk - 20-06-2012 18:04:38
Winkels & Webshops

Hygiene in supermarkten

Onderstaande vraag heb ik op 4/6 en 15/6 aan de vwa (voedsel en waren autoriteit) gesteld. zij geven hier helaas geen antwoord op. misschien dat iemand hier er inhoudelijk iets van weet. bedankt alvast

k heb een vraag over hygieneregels/wetten bij/voor supermarkten en met name de vers vlees/beleg afdeling.

het valt me op dat ze in ieder geval bij de jumbo supermarkten bijvoorbeeld bij het snijden van beleg letterlijk elk plakje met de blote hand beetpakken en neerleggen. vervolgens gaan ze in kastjes, wrijven onder de neus enfin ze doen van alles met de blote handen om daarna weer verder te gaan met beleg snijden.

persoonlijk vind ik dit niet echt hygienisch en koop daar dan ook geen beleg meer.

ik heb lang in spanje gewoond en ben dan ook gewend dat de medewerkers daar als ze met vlees/beleg/fruit aan de gang gaan (na handen wassen) van die dunne handschoentjes aantrekken en als ze klaar zijn deze weggooien en verder gaan met andere werkzaamheden.

ik veronderstel dat het daar wettelijk geregeld is en vraag me natuurlijk af waarom dat in nederland niet zo is.

het vreemde is wel dat in de hygienecursus op supermarkt.nl wel gezegd wordt dat ze verse waren zo min mogelijk met de handen moeten aanraken maar de praktijk is dus heel anders.

ik hoop dat u mij kunt zeggen of er wettelijke regels voor zijn in nederland, indien nee, waarom niet en zo ja, waarom niemand zich hier er aan houdt?