Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joelien - 22-07-2012 13:14:49
Geldzaken & Recht

Hoe huurder uit huis krijgen?!

Ik heb mijn woning tijdelijk verhuurd met toestemming van de bank en via de leegstandswet. nu 3 weken geleden heb ik een opzegbrief aangetekend naar de huurder gestuurd - aangezien ik wil dat hij er uit gaat o.a. i.v.m. het niet meewerken aan bezichtigingen, alcoholisme, versmeren van mijn huis, niet bereikbaar zijn enz...
op dit moment heeft hij de aangetekende brief niet opgehaald en zeer waarschijnlijk krijg ik de brief dan ook teruggestuurd vanaf het ophaalpunt (telefonisch gechecked of de brief daar lag en tot wanneer deze op te halen is door verhuurder - deze periode is nu net verstreken).
ik weet dat de huurbescherming wegvalt indien er gebruik is gemaakt van de leegstandswet en toestemming van de bank. dit is gelukkig het geval.
maar wat staat mij te doen als zij de papieren niet voor akkoord terugstuurt?

moeten wij dan toch naar de rechtbank om haar uit het huis te krijgen?
of verloopt automatisch het contract per de datum die aangegeven staat in de aangetekende brief - ook al is hij niet akkoord/doet alsof zijn neus bloed?

de brief daar persoonlijk langsbrengen is natuurlijk ook een optie, maar ook dan zal hij naar alle verwachting de deur niet opendoen, en kan ik alsnog niet bewijzen dat ik de brief daar heb afgegeven/in de brievenbus heb gedaan... ? (zelfs bedacht om het op camera op te nemen dat ik de brief door de bus gooi om 'bewijs' te hebben, mocht ik wel via de rechtbank moeten -tja, je gaat allerlei oplossingen bedenken).

tot nu toe kan niemand mij een goed en duidelijk antwoord geven wat te doen (rijksoverheid en andere sites) (van de week zal ik maar eens naar het juridish loket gaan) ik hoop erg dat iemand mij eerder een antwoord kan geven - dat scheelt weer een paar dagen stress...

en, om nog even mijn hart te luchten: ik vind een erg nare situatie en ook zeer vervelend dat de bank mij een bedrijf aanwijst waarmee je verplicht bent je huis te verhuren, om vervolgens een hoop problemen te krijgen door een door hen 'gescreenende' huurder!

in ieder geval: alvast heel erg bedankt voor uw/jullie anwoord (en).