Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

soulsister
soulsister - 03-10-2012 10:10:00
Geldzaken & Recht

Boete voor balletjespistool

Beste allemaal,

tijdens een weekendje weg heeft mijn zoon (met onze goedkeuring) een paar vrienden van zijn scoutingclub bij ons thuis uitgenodigd. ze zijn naar de edammerkermis gegaan en hebben zo´n balletjespistool (groene balletjes) gewonnen. in onze tuin hebben ze "oorlogje" gespeeld. verder was er wat geluidsoverlast.

onze buurman* dacht de wapens echt waren (!) en heeft de politie gebeld. lang verhaal kort te maken. 4 poltieauto´s in onze straat, zoon is meegenomen voor verhoor, heeft een nacht vastgezeten en heeft een boete gekregen van € 200,-..feestje voorbij.

vraag is de boete terecht? het gaat hier immers om een speelgoedpistool van de kermis?

*wij hebben vanaf het begin van hun komst geen goed contact met de buren. uiteraard hebben wij hen welkom geheten maar daar willen wij verder bij laten. zij nemen hier echter geen genoegen mee. op allerlei manieren proberen zij contact met ons te leggen dmv uitnodigingen voor koffie/borrel en/of gezamenlijke projecten. wij hebben meerde malen aangegeven dat wij gesteld zijn op onze privacy en geen behoefte hebben aan een "gezellig samenzijn" met hen. wij hebben dan ook sterk de indruk dat zij het als burenplicht beschouwen om een oogje in het zeil te houden als wij (ouders) afwezig zijn om op zo´n manier toch een voet tussen de deur te krijgen.

ps: mijn zoon is 19!