Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aricia
aricia - 23-11-2012 14:42:23
Voeding & Gezondheid

We zijn aan de goden overgeleverd

Goedemiddag allemaal,

in januari van dit jaar kreeg ik een slijmbeursontsteking in de bovenarm dus ik naar de dokter.
die morgen om 8 uur was mijn huisarts telefonisch niet te bereiken dus mijn man zei , in de auto jij en we gaan naar het spreekuur.
en geloof me , dan moet de pijn onhoudbaar zijn want ik ben alles behalve een dokters-loper :).
dus wij komen daaraan , vertellen het euvel aan de doktersassistente en zij reageerde , ja maar dat kan zomaar niet , u moet eerst een afspraak maken.
mijn man wordt niet zo snel boos maar toen ging hij uit zijn dak en zei , mijn vrouw sterft van de pijn en ze moet nu geholpen worden.
enfin bij gods gratie werd ik tussendoor onderzocht en er werd inderdaad een slijmbeursontsteking geconstateert.
kreeg medicijnen mee die vervolgens niets deden en 3 dagen later zat ik dit keer met afspraak weer bij de dokter.
toen kreeg ik een semi morfine preparaat voorgeschreven en ik wilde de dokter de medicijnen die niet hielpen terug geven , met de gedachte , dan heeft een ander er nog wat aan maar tot mijn verbazing zei ze , houdt ze maar want je hebt ze toch al betaald.
ik dacht ff van mijn stoel af te vallen maar door de vreselijke pijn hield ik maar mijn mond.
uiteindelijk hielp de morfine ook niet echt en binnen een week kreeg ik een cortison injectie die overigens ook niet meteen hielp.
2 dagen later belde ik huilend van de pijn mijn huisarts en toen kwam ze bij mij thuis een verdovings injectie geven , doen ze normaal niet zo snel dus ik was haar op dat moment erg dankbaar.
de pijn stierf langzaam weg en ongeveer na een maand was ik pijnvrij.
maar gek genoeg heb ik er een heel naar gevoel aan overgehouden.
kreeg ik nou al die medicijnen uit geldbejacht want een goede arts weet toch wel dat die niet helpen?
overal waar je iets koopt weet je van te voren de prijs maar bij een huisarts moet je dat dus maar raden?
je denkt goed verzekerd te zijn maar komt er dan achter dat het zoveelste bloedonderzoek wat weer niets uitwijst jezelf moet betalen dus krijg je daarom zoveel bloedonderzoeken tegenwoordig?
voorbeeldje is dat ik 1977 mijn eerste blaasontsteking kreeg en ik na inleveren van de urine na 1 uur al wist wat ik had en nu een paar weken geleden kreeg ik er weer 1 en toen moest de urine in ene een dag op kweek gezet worden :)))
uiteraard betaal je dat ook zelf en je lijdt nog een extra dagje he ;))
maar ja na 3 blaasontstekingen weet je heus wel wat je hebt en ik was dus ook niet verbaast er 1 te hebben .
maar vroeger kreeg je dan een middel wat gelijk hielp en nu kreeg ik een medicijn met een hele lange naam met kristallijn erachter en pff wat een bende is dat.
je voelt je daarop algeheel niet lekker , de pijn nam langzaam af en dan ga je je toch afvragen , maken ze deze medicijnen nu expres zo ??
in de hoop dat je nog een kuur nodig hebt?
ik begrijp helemaal niets meer van onze gezondheidszorg , medicijnen die wel helpen worden uit de handel gehaald en de medicijnen die niet helpen mogen dus blijven hahah rare wereld hebben we hoor!
natuurlijk is aan onze gezondheid geen prijs verbonden maar tegenwoordig met veel huishoudens zonder extra geld lijkt het me toch heel normaal dat een huisarts je van te voren inlicht.
of hebben onze dokters ook al crisis soms?

groetjes,
aricia.