Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gewoon_chille - 19-01-2013 20:26:21
Geldzaken & Recht

Colporteurs negatief afgeschilderd

Beste kassa en kijkers,

vandaag werd bij kassa het onderwerp colportage behandeld. ik ben het absoluut niet eens met de manier waarop kassa een colporteur afschildert. een colporteur wordt neergezet als een oplichter die ongewenst geld aftroggelt van de arme burger. opmerkelijk vond ik ook dat in de rapportage gekozen is voor een verkoper van een energie leverancier want naast commerciële verkopers komen er echter ook donateur wervers bij u aan de deur en daar ben ik er zelf één van.

ik en de mensen waarmee ik werk zijn eerlijke en oprechte mensen die betrokken zijn bij mens en maatschappij en het werk zien als een kans om bij te kunnen dragen aan positieve veranderingen.

ik zie regelmatig de ongastvrije stickers aan de deur hangen en zal het ook niet wagen om bij deze deuren aan te bellen maar dat mensen niet het fatsoen hebben om een donateur werver vriendelijk in 20 seconden te vertellen dat er geen interesse is voor het doel, verbaast me.

kassa had ook een kritische kanttekening kunnen plaatsen door naast de commerciële verkoop (internetproviders, energiemaatschappijen, etc.)ook goede doelen te behandelen.

als reactie op het ludieke filmpje over de steeds weer terugkerende verkoper. er worden goede afspraken gemaakt over hoe vaak een bepaald doel langs de deur komt en dat zal echt niet vaker zijn dan twee maal per jaar.